Haber

Kütahya DPÜ’de uluslararası öğrencilerin dil eğitim programı kaydında usulsüzlük iddiasına soruşturma

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Türkçe Tahsili Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünü (TÖMER), “uluslararası öğrencilere yönelik kurulan eğitim ve danışmanlık şirketi” aracılığıyla dolandırdıkları argüman edilen 7 işçi hakkında açılan soruşturma sürüyor.

DPÜ idaresi, mayıs ayında, TÖMER’de görevli bazı personellerin uluslararası öğrencilerin dil eğitim programı kaydında usulsüzlük yaptıkları iddiaları üzerine inceleme başlattı.

TÖMER’e kayıtlı olan kimi öğrencilerin, merkeze rastgele bir ödeme yapmadığı belirlenen inceleme sonucunda, devrin TÖMER Müdürü A.U. ile şirket ortaklarından kurum işçileri M.S, N.G, M.S.C. ve A.T.Y. ile D.A. ve İ.İ’nin kurumla ilişiği kesildi.

A.U’dan boşalan TÖMER Müdürlüğüne Prof. Dr. Şah Murat Arık atandı.

500’ü aşkın sahte sertifika düzenlenmiş

Prof. Dr. Şah Murat Arık, TÖMER’deki vazifesi sırasında 9-29 Haziran tarihlerinde bilgisi dışında bilgisayar şifreleri kullanılarak 509 Türkçe Lisan Sertifikası düzenlendiği ve imzasının kullanıldığını tespit etti.

Arık, bunun üzerine rektörlüğe durumu bildirdi.

Daha sonra A.U. ile vazifesine son verilen 6 kişi hakkında “zimmete para geçirme, evrakta sahtecilik, devlet imkanlarıyla şahsi kazanç temin etme, örgütlü suç işleme” kabahatlerinden Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığına hata duyurusunda bulunuldu.

Ayrıca, bu şahıslar hakkında 9 idari soruşturma açıldı.

Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma sürüyor.

“Libyalı öğrencileri para karşılığında üniversiteye kaydedildiği” iddiası

Libyalı öğrencilerin para karşılığında üniversiteye kaydedildiğine yönelik tezlerin ise gerçeği yansıtmadığı öğrenildi.

Dumlupınar Üniversitesi ile Libya Büyükelçiliği ortasında 4 Mart 2021’de yapılan görüşmeler neticesinde lisansüstü eğitim konusunda mutabakat sağlanarak Libya uyruklu 19 öğrencinin tüm masraflarının Libya hükumeti tarafından karşılanmak üzere kaydı yapıldı.

Libya Büyükelçiliğinin isteği ile Ankara’da TÖMER eğitimi almaya başlayan öğrencilerin, DPÜ’de pasif öğrenci olarak kayıtları tutuluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu