Teknoloji

Yapay Zeka İle Dublaj Devri Başladı

Günümüzde birçok alanda karşımıza çıkan yapay zeka tabanlı teknolojilerin kullanım alanları dijitalleşme ile genişlemektedir. Yapay zeka destekli dijital ses çözümleri konusunda dikkat çekici çalışmalara imza atan Türk girişim şirketi DeepZen, seslendirme, oyun ve otomotiv segmentleri dahil olmak üzere “ses”in olduğu birçok alanda da teknolojileriyle hayalleri gerçeğe dönüştürüyor.

Power House’un yatırım yaptığı, yüksek teknoloji analizleri ile birden fazla dilde insan sesine en yakın sesi üretebilen ve bu sesleri üretirken duyumu da kontrol edebilen İngiliz merkezli Türk girişim şirketi. DerinZen bu yeteneği ile dijital ses çözümleri sunabilen Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen teknoloji şirketleri arasında yer almaktadır. Bilgi birikimi ve yüksek nitelikli mühendislerden oluşan uzman ekibi ile sektörde değerli projelere imza atmaya devam eden DeepZen, bu kapsamda otomatik deşifre, Makine Tabanlı Sınır Ağları Tabanlı Çeviri. (NMT), ses sentezi, dudak senkronizasyonu ve yeni geliştirilen ses klonlama teknolojileri ile klasik dublajla kıyaslanamayacak eserler üretmektedir.

Ses klonlama ile dublaj çalışmaları

Bugün dünyada çok az firma yapay zeka tabanlı dublaj yapabilmektedir. Ülkemizde sektör lideri konumunu her geçen gün sağlamlaştıran DeepZen, Türkiye’nin en tanınmış sanatçılarından birinin sesini kopyalamak (klonlamak) ve sanatçının seslendirme düzeyine getirmek için çalışmalarını sürdürmektedir. kendi sesi ve yapay zeka. Bundan yola çıkarak ses klonlamayı sağlayan, bireylerin kendi seslerini kullanmalarına olanak sağlayan veya müşterilerinin isteği doğrultusunda özel sesler oluşturarak teknolojiler geliştirmektedir. Ancak sesli kitaplar, reklamcılık, pazarlama, podcasting, oyun ve sanal asistanlar dahil olmak üzere diğer ses içeriği türleri için de dijital ses analitiği üretir.

Tüm bunlara ek olarak, DeepZen stüdyoya girmeden az miktarda ses verisinden (ev videoları gibi) ses klonlama gerçekleştirebilir. Böylece bireylerin kendi seslerini kullanmalarına ya da markalarına özel sesleri diledikleri gibi oluşturmalarına olanak sağlar. Örneğin, şirket sahibinin veya şirket yöneticilerinin seslerini klonlayarak, yazılabilecek tüm metinleri, tüm bağlantılar, bilgiler (yeni yıl mesajı veya uluslararası bir şirket toplantısı gibi) için kişinin kendi ağzından konuşulmasını sağlamak mümkündür. ses.

DeepZen Kurucusu ve CEO’su Taylan Kamışkonuyla ilgili; “Yapay zekaya dayalı her teknolojide olduğu gibi bizce teknolojiyi doğru ve insanlık yararına kullanmak çok değerli. Biz DeepZen olarak bu sorumluluk duygusuyla insanlık için güzelliklere imza atacağımıza inanıyoruz. Bizi dinlemeye devam edin!”yorumu yapar.

  DeepZen Global Büyümesini Power House ile Arttıracak

2018 yılında Türk girişimciler tarafından kurulan ve Türkiye’deki pazar liderliğini perçinleyen DeepZen, teknoloji ve görsel yayıncılık alanında en değerli yatırım platformlarından biridir. Santral Almış olduğu destek ile global arenada büyüme ivmesini artırmayı hedeflemektedir. İmaj yayıncılığı ekosistemini yatırımlarıyla desteklemek Power House’un Kurucu Ortağı  enes ustaDijitalleşmenin her geçen gün arttığı günümüz dünyasında DeepZen gibi dikkat çekici teknolojiler geliştiren bir girişime yaptığımız yatırımlarla veyaratıcı fikirler, stratejik düşünme ve teknoloji üzerine geliştirdiğimiz programlarla. Sizi desteklemekten çok mutluyuz. DeepZen gibi başarılı girişimlerle Türkiye’nin mühendislik ve teknoloji geliştirme gücünü dünyaya göstermeye devam edeceğiz.”

Efsanevi Sanatçı  Edward Herrmann’ın Sesine Hayat Veriyorlar

DeepZen Kurucusu ve CEO’su Taylan Kamışilginç projelere imza attıklarını belirten “DeepZen olarak kendimizi teknoloji ile özdeşleştiriyor, sürekli gelişen bilgiyi hayata ve insanlığa anlam katma sanatıyla birleştirmeyi seviyoruz. Bu yüzden bize DeepZen deniyor. Yapay zeka her alanda ölçeğini büyütmeye devam ederken biz de bu yeni duruma uyum sağlamak isteyenler için üzerimize düşeni yapmaya özen gösteriyoruz. Örneğin; Şimdiye kadar yaptığımız en ilginç projelerden biri, 2014 yılında aramızdan ayrılan efsane sanatçımız. Edward Herman . Bizce yapay zeka temelli her teknolojide olduğu gibi teknolojiyi hatasız ve insanlık yararına kullanmak çok değerli. Daha nice güzelliklere imza atacağımıza inanıyoruz”sözlerini bitirir.

Sektör önümüzdeki yıllarda nasıl şekillenecek?

Peki yeni teknolojiler, yapay zeka ile dublaj, makinelerle yapılan montaj departmana iyi gelecek mi? İnsanlar işsiz mi kalacak? Bu bölümde DeepZen Kurucusu ve CEO’su Taylan Kamış, çalışanların buna nasıl tepki vereceğini sordu. “Kitap işine ilk başladığımızda olduğu gibi seslendirme dünyasında da segment liderleri, ses sanatçıları, sendikalar ve sinema kolu paydaşları arasında farklı görüşler var. Bizim açımızdan ne yaparsak yapalım teknolojinin geldiğini, onu doğru değerlendirenlerin ve gerçek pozisyon alanların avantajlarından yararlandığını, teknolojiyi dışarıda tutmak isteyenlerin ise külfetler yaşayabileceğini görmek mümkün. Bu yeni teknolojileri uyumlu hale getirmek isteyenler için biz de üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Tüm çalışmalarımızda ses sanatçılarının haklarını ve seslerini koruyacak yasal lisanslama sürecini önemsiyor ve onlara destek olmak için elimizden geleni yapıyoruz.” diyor.

Lisans süreci nasıl gidiyor?

DeepZen, seslerini kullanmak için dünyanın çeşitli yerlerindeki ses sanatçılarıyla bir lisans anlaşması yapar. Sanatçılar seslerinin ne kadar süreyle ve hangi alanlarda kullanılacağını kendileri seçerler. Uzlaşmanın ardından ses sanatçıları ile birlikte stüdyoya girilir. Ses kaydı ve işlenmesi, bir grup dilbilimci, mühendis ve uzman tarafından uyarlanan sistematik bir kurulumla (duyguları kaydetmek için özenle hazırlanmış senaryolar aracılığıyla) yapılır. Ardından DeepZen yapay zeka ses teknolojisi, sanatçının kayıtlı sesi gibi konuşmayı öğreniyor ve daha sonra farklı tarzlarda (haber, konuşma vb.) yazılacak herhangi bir metni tıpkı o sanatçı gibi okuyabiliyor.

Sesin hep aynı kalır!

Bu teknoloji sayesinde örneğin 20 yaşında bir seslendirme sanatçısı stüdyoya girip sesini DeepZen teknolojisi ile kaydettiğinde 50 yaşında olsa dahi 20 yaşındaki sesiyle seslendirme yapabilecektir. eskimiş. Sesi kısılsa bile sağlıklı sesiyle kayıt yaptığı günkü gibi seslendirmeye devam edilebilir.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

haber-celebi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu