Avrupa

Macron ve Scholz’dan Financial Times için ortak makale: Avrupa egemenliğini güçlendirmeliyiz

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Financial Times için ortak bir makale kaleme aldı.

Macron ve Scholz, Avrupa egemenliği vurgusu yaptı. Avrupa Birliği’nin (AB) ortak bir geleceği güvence altına almak için daha fazla tek pazara, yeniliğe ve yatırıma ihtiyacı olduğunu vurguladılar.

Son 5 yılda Rusya-Ukrayna Savaşı, koronavirüs salgını, çeşitli jeopolitik değişimler gibi zorluklarla karşılaştıklarını söyleyen iki lider, “Avrupa, kendi Zeitenwende’sini (dönüm noktası) yaşıyor.” dedi.

“Avrupa’mız ölümlü: Egemenliği güçlendirmeliyiz”

Avrupalı yaşam tarzlarını ve dünyadaki rollerini üzerine inşa ettikleri temelleri olduğu gibi kabul edemeyeceklerini söyleyen ikili, “Avrupa’mız ölümlü. Bu zorluğun üstesinden gelmeliyiz.” ifadesini kullandı ve ekledi:

AB’nin egemenliğini güçlendirmeyi ve kritik bağımlılıklarımızı azaltmayı savunacağız.

İddialı bir sanayi politikasıyla yapay zeka, kuantum teknolojileri, uzay, 5G/6G, biyoteknolojiler, net sıfır teknolojileri, mobilite ve kimyasallar gibi yarının temel teknolojilerinin geliştirilmesini ve kullanıma sunulmasını sağlayabiliriz.

“Parçalanmayı azaltmalıyız”

Yapay zeka ve sağlıkla ilgili olanlar da dahil olmak üzere, ileri düzey araştırma ve yenilikleri ve gerekli altyapıları teşvik ederek AB’nin teknolojik yeteneklerini güçlendirmeye çağrıda bulunuyoruz.

Parçalanmayı ve engelleri azaltarak, bağlantıyı güçlendirerek, becerileri geliştirerek, hareketliliği ve yakınsamayı teşvik ederek modernleştirilmiş tek pazarla bunun tüm faydalarından yararlanmamız gerekiyor.

Bürokrasi engellerinin ortadan kaldırılmasını istiyorlar

Daha sade ve daha hızlı idari prosedürler sağlamak ve her büyüklükteki işletme için yükleri azaltmak amacıyla iddialı bir bürokrasi azaltma gündemi çağrısında bulunuyoruz.

Sermaye piyasalarımızın tüm potansiyelini ortaya çıkarmamız gerekiyor. Büyümelerini finanse etmek isteyen çok sayıda şirket, Atlantik’in diğer tarafına yöneliyor. Avrupa’nın çok fazla tasarrufu, Avrupa’nın en umut verici start-up’ları ve ölçek büyütmeleri yerine yurt dışına yatırılıyor.

Macron ve Scholz, makalelelerini “AB, bizim ortak geleceğimizdir.” diyerek sonlandırdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu