Haber

Gamze Taşçıer: “Eskiden İnsanlar Altın Günleri Dostluk Gruplarında Düzenlerlerdi. Artık Benzer Hastalığı Olan İnsanlar Birbirlerine İlaç Tüketir Halde”

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, “İnsanlar eskiden arkadaş gruplarında altın günleri düzenlerdi. Şimdi benzer hastalıkları olan insanlar birbirlerine ilaç içmeye başladılar. Grupta herkes ilacını arıyor, tesadüfen bulan olursa hemen ilaç alıyor. yenisi bulunana kadar o kutudakini paylaşırlar. Geldiği durum bu” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, vatandaşların ilaç bulmakta yaşadığı zorluklara ilişkin açıklamalarda bulundu. Tascier dedi ki:

“Sağlık Bakanı Fahrettin Koca birkaç gün önce yine aynı şeyleri söyledi ve mevsimsel olarak hastalık sayılarının artmasından dolayı çocuk yaş grubu antibiyotikler, soğuk algınlığı ilaçları, burun spreyleri ve benzeri ilaçlarda sıkıntı olduğunu belirtti. Koca Bey merakla soruyorum bu mevsimsel.Hastalıklar tarihte ilk defa bu yıl mı başladı?İlk defa okullarda salgın mı görülüyor?Fahrettin Bey’e milletin aklıyla alay etmeyi bırakmasını tavsiye ediyorum. Bakanlığının bu son aylarında.Aynı şekilde sadece mevsimsel hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçlar değil, kanser tedavisinde kullanılan kemoterapi ilaçları da vatandaşın tedavisine ara veriliyor ve hayatı tehlikeye giriyor. tansiyon ilaçları, kulak damlaları ve göz damlaları, kortizonlar, egzama ilaçları, antidepresanlar… Bunlar da mevsimsel olarak arttı mı?

“İLAÇ GÜNLERİ ALTIN ​​GÜNLER GİBİ BAŞLADI”

İnsanlar arkadaş gruplarında altın günleri düzenlerlerdi. Şimdi mesela bir hastalığı olan insanlar birbirlerine ilaç içmeye başladılar. Kümedeki herkes ilacını aramaya gider ve eğer biri şanslı bir parça bulursa, yenisi bulunana kadar o kutudakini paylaşır. Türkiye’nin geldiği durum bu. Sadece sabit kur ile bu sorun çözülmez dedik, yine kulakları tıkaçlandı. Bakan, sorunun birkaç hafta içinde çözüleceğini söylüyor. Enflasyondaki baz etkisini kendi başarıları gibi sunmaya çalışıyorlar. ‘Bakın nasıl düşürdük’ gibi hikayeler anlatıyorlar. Aynı çabayı uyuşturucu krizinde de görüyoruz. Kış bitince antibiyotik ihtiyacı azalacak ve sorunu çözmek üzereyiz diyorlar. Bu ülke yönetmek için değil, izlemek içindir. Onun için Türkiye yönetilmiyor, atılıyor diyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Eryaman Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu